Évzáró ünnepség

December 28-án 15. alkalommal került megrendezésre a zuglói polgárőrök és önkéntes tűzoltók évzáró ünnepsége. A rendezvényen az elmúlt évekhez hasonlóan a polgárőrökkel és önkéntes tűzoltókkal együtt ünnepeltek rendőrök, hivatásos tűzoltók, önkormányzat munkatársak és közéleti személyek. Idén első alkalommal átadták az Ordasi Emlékérmet is.

IMG_9709

Kardos Pál elnök köszöntőjében kiemelte, hogy az évzáró ünnepség hagyomány, hiszen immáron másfél évtizede, minden évben megrendezésre kerül, köszönetét fejezte ki polgárőröknek és önkéntes tűzoltóknak valamint az együttműködő szervezetek munkatársainak az idei évi rendkívüli kihívások során tanúsított példaértékű teljesítményért.
Rozgonyi Zoltán alpolgármester beszédében elmondta, hogy a polgárőrség nélkül nem létezik eredményes közbiztonság. Zuglóban a polgárőrök tekinthetők a közbiztonság kovászának, mert nincs olyan közbiztonsági akció, amihez ne biztosítanák a hátteret.

IMG_9746

A rendezvényen átadták a 2013-ban alapított Ordasi Emlékérmet, mellyel a kezdeményező Kardos Pál az egyesület idei évben elhunyt alapító tagja, Ordasi Lászlónak kívánt emléket állítani. A kitüntetést minden évben az a személy kaphatja, aki hosszú időn keresztül kiemelkedő tevékenységével hozzájárult a Zuglói Polgárőrség működéséhez. Idei évben az egyesület elnökségének döntése értelmében a kitüntetést Havas István, rendőr főtörzszászlós vehette át, aki a szervezet megalakulása óta aktívan részt vett a járőrszolgálatok ellátásában valamint egyéb, kiemelt feladatokban.
A szervezők bemutatták az idei évben nagy sikerrel megvalósuló „Egy jó szó Zuglóban” programról készült kisfilmet és megköszönték a résztvevő szakértő projekttagok munkáját.
Az ünnepségen átadásra kerültek a „Közösen Biztonságos Zuglóért” elismerések valamint dr. Dragon Sándor Rendőrkapitány és Salamon Lajos Tűzoltóparancsnok általi elismerő oklevelek is. A díjazottaknak szívből gratulálunk!