Támogatás

A polgárőrségünk működéséhez elengedhetetlen, hogy pénzügyi helyzetünk stabil legyen, mivel a technikai fejlesztésekhez mindig szükségünk van egy olyan keretre, amelyből gazdálkodhatunk.
A szervezetünk Működési Szabályzatának része, a felhasználható anyagi és tárgyi javak előre tervezetten történő felhasználása, amely csak úgy valósulhat meg, ha megfelelő koordinációval, meghatározzuk a szükséges részösszegek csoportosítását. Az évente megtartott közgyűlések témái között mindig szerepel, a korábban kapott támogatói, szponzori pénzek, tárgyi eszközök felhasználásának tervezete, illetve az elosztás módja. Erről, mindig a tagságunk dönt, természetesen a vezetőségünk által előterjesztett javaslatok figyelembevételével.
Az elmúlt 13 év során egyre többen segítették a munkánkat azzal, hogy különböző módon támogattak minket, ezáltal jobban, többet és eredményesebben tudtunk a vállalt feladatainknak eleget tenni. Korábban, ezek mértéke és összegszerűsége elég bizonytalan volt, jórészt a vállalkozók és egyes intézmények jóindulatán múlott, hogy kapunk-e valamilyen hozzájárulást.
Mára, ez valamelyest stabilizálódott, köszönhetően azoknak az együttműködési megállapodásoknak, amelyekkel elértük, hogy tervszerűen kapunk, pl. éves hozzájárulást a Zuglói Önkormányzattól, melynek súlya eléri az össztámogatás 60 %-át.
Ezen felül, a Zuglói Vagyonkezelő Rt-től, technikai juttatás címén megkaptuk azt az irodahelyiséget, ahol megvalósíthattuk, a kultúrált munkakörülményekhez szükséges bázisunkat. Így ki tudtunk alakítani benne, irodát, ok­tatóhelyiséget, tárgyalót, valamint szociális blokkokat is tartalmazó, helyiségeket.
A két fő támogató mellett, több vállalkozótól, valamint a Zuglói Egészségügyi Intézetektől (együttműködési megállapodás keretén belül) kaptunk hozzájárulást, a működési feltételeink javításához, így tudtuk a hírtechnikai, adminisztratív, valamint más, tárgyi eszközeinket fejleszteni.
A havonta jelentkező legnagyobb, rendszeres kiadás, a járőröző gépjárműveink üzemanyag-szükséglete, amely több mint 100 eFt-ot tesz ki.