A zuglói polgárőrök néha cowboy-ként is megállják a helyüket

Szombat éjjel, május 13-án, szokatlan riasztást kaptak a szolgálatban lévő polgárőrök. Két ló poroszkált a Kerepesi úton, és a rendőrségnek szüksége lenne segítségre a befogásukhoz. Amikor a polgárőrök a helyszínre értek, a lovak békésen ették a sok esőtől harsogó zöldben pompázó füvet.

A közeli kis utcában kordonszalagokból rögtönzött karámot készítettek a rendőrökkel közösen, és ide terelték be a két pacit.

Amíg az állatmentőkre várakoztak, az egyik állat úgy döntött, ő mégis inkább továbbáll, kibújt a szalagokból, és hiába próbálták visszaterelni, mégis meglépett. Egészen a HÉV állomásig ügetett, ahol végre megpihent, és vissza tudták terelni.

Ezalatt a polgárőrök a “karámban” lévő lovat akadályozták abban, nehogy kalandozó társa után szaladjon, és egy ponyvával rögzítették egy villanyoszlophoz.

Végül megérkeztek a Barka Állatmentő munkatársai, a pacimobillal. A polgárőrök is segítettek beterelni az állatokat a késő esti taxijukba, és végül elszállították a két szökevényt. Úgy tudjuk, azóta a gazdájuk is megkerült, és sikeresen visszakerültek az otthonukba.

A kalandos mentés nem sikerült volna polgárőreink helytállása nélkül, hálásan köszönjük a segítségüket!