Aknavető gránátot találtak Zuglóban

Július 6-én déli órákban csatornaépítési munkálatok közben Róna utca 85-nél II. világháborús robbanószerkezetet találtak a felszíntől alig két méter mélyen. A bejelentést követően azonnal a helyszínre érkeztek a Rendőrség, Tűzoltóság, Zuglói Kerületőrség és Polgárőrség valamint a XIV. kerület Védelmi Iroda munkatársai és lezárták az érintett útszakaszt.

A helyszínre érkező tűzszerészek megállapították, hogy a megtalált II. világháborús robbanószerkezet egy magyar gyártmányú, kilőtt, de fel nem robbant 120 mm-es aknavető gránát, amely veszélyesnek minősül ezért az elszállítás időpontjáig elrendelték a terület 150 méteres sugarú körben történő kiürítését és a környéken lakók ideiglenesen kitelepítését. Az érintett lakások tulajdonosainak Polgármesteri hivatalba történő átszállításáról a polgárőrök gondoskodtak.

  A robbanószerkezetet a kiemelést követően átszállították a Városligetben és nem sokkal négy óra előtt megsemmisítették, az elrendelt útzárat feloldották és a lakókat visszaszállították otthonaikba.