2012. évi Polgárőr nap – Jászberény

A hagyományokat folytatva az idén Jász-Nagykun-Szolnok megye adott otthont az országos polgárőr napnak. A minden évben más helyszínen megrendezésre kerülő tradicionális eseményen 18 megye és Budapest – ezen belül Zugló – polgárőrei vettek részt a rendezvényen.

A Himnusz elhangzása után dr. Kocsis Máté, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke valamint dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Szabó Tamás Jászberény Város Polgármestere illetve dr. Lengyel Györgyi Megyei Kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket.

Ezt követően dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr ünnepi beszédében szólt a polgárőrökhöz és kijelentette, a Polgárőrséget stratégiai partnernek tekinti. „Bár a közbiztonság és a közrend megteremtése, illetve fenntartása állami monopólium, ez a munka nehezebb és sikertelenebb volna a polgárőrség segítsége nélkül, ezért a tárca fejleszteni kívánja velük az együttműködést”
Ezután dr. Hatala József Országos Rendőr-főkapitány úr aláírta az ORFK-OPSZ közötti új együttműködési megállapodást.
Az ünnepélyes megnyitó utolsó pontjaként, az idei évben először, 100 új polgárőr tette le esküjét a rendezvényen, fogadalomtételüket Paskai László bíboros úr áldotta meg.
A rendezvényen a Zuglói Polgárőrség 16 fővel képviseltette magát.