Rangos fővárosi kitüntetést kapott Kardos Pál

Ünnepi ülésen emlékezett meg a Fővárosi Közgyűlés a főváros napja, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 141. évfordulójáról. A november 17-i eseményen Tarlós István főpolgármester beszédében az összefogás fontosságára hívta fel hallgatósága figyelmet. Az ünnepségen Kardos Pált Dr. Barna Sándor-emlékéremmel tüntették ki.

unnamed– Budapestnek, a magyaroknak ma is a közösség összetartására, összefogására van szüksége. A mi dolgunk, hogy ennek jegyében folytassuk a 2010-ben megkezdett közös munkát, együttműködésben a kormánnyal – jelentette ki Tarlós István az Újvárosháza dísztermében elmondott ünnepi beszédében
A főpolgármester szerint a nemzet fővárosa mindig csak úgy fejlődhetett, hogy itt voltak azok a kimagasló egyéniségek és hazafias elkötelezettségű emberek, akik munkájukat a közösség javára fordították. Eredményeik példaértékűek lettek, mások számára követendő mintát nyújtottak.
Beszédét követően Tarlós István elismerő díjakat adott át olyan tanároknak, kutatóknak, művészeknek, orvosoknak, sportolóknak, közhivatalt betöltő vezetőknek, lelkészeknek, rendvédelmi szakemberek, akik a főváros életében meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak és Budapestnek dicsőséget szereztek.
Az eseményen a Fővárosi Önkormányzat Kardos Pált, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökét, a Zuglói Önkormányzati Rendészet igazgatóját Dr. Barna Sándor-emlékérem – A főváros közbiztonságáért díjban részesítette.
Kardos Pál elmondta: rendkívüli megtiszteltetésnek tekinti az elismerés.

!_BRP5668_009

PaD (forrás: zugloilapok.hu)
Fotó: Balogh Róbert