I. Országos Lovas Polgárőr Szemle, Toborzó és Ügyességi Verseny

 

Lakitelek Tőserdőn, augusztus 18-án.

A festői környezetű Holt-Tisza partján óriási közönségsikert aratott egy esztendeje a Tőserdei Lovas Nap. Már akkor tudni lehetett: lesz folytatása a lovas ünnepnek, amelyhez az idén a polgárőrök is csatlakoztak.
Augusztus 18-án a II. Tőserdei Lovas Nap mellett megrendezik az I. Országos Lovas Polgárőr Szemlét, Toborzót és Ügyességi Versenyt.
Az utóbbi években a figyelem középpontjába került a kis települések, azon belül is a külterületek biztonsága, ezért az Országos Polgárőr Szövetség – 2012. április 20. napján – megalapította a Lovas Polgárőr Tagozatát.

A lovas polgárőr szolgálat fejlesztése, aktivitásuk növelése szükségszerűen jelentkezik, hiszen a kis településeken, külterületeken valamint az alföldi tanyákon a bűnmegelőzés egyik legjobb, hatékony eszköze a lóval megerősített szolgálat.

A bűnmegelőzési tevékenységen túl, az OPSZ stratégiai célja, hogy az állampolgárok életminőségét, biztonságérzetét befolyásoló programokat is támogassa. Az OPSZ csatlakozott a Kincsem – Nemzeti Lovas Programhoz és segíti annak megvalósítását. Előkészület alatt van az együttműködési megállapodás a Magyar Lovassport Szövetséggel, mert fontosnak tartjuk, hogy közreműködjünk a magyar hagyományok ápolásában.

A fentieknek megfelelően az OPSZ 2012. augusztus hó 18. napján Lakiteleken megrendezi az I. Országos Lovas Polgárőr Szemlét, Toborzót és Ügyességi Versenyt.

I. Országos Lovas Polgárőr Szemle, Toborzó és Ügyességi Verseny zászlós felvonulással kezdődik meg 14.00 órakor. A védnöki beszédek elhangzását követően ünnepélyes fogadalomtételre kerül sor. A lovas polgárőrök fogadalom.

tétel után a Készenléti Rendőrség lovasbemutatója következik, majd 16.00 órakor megkezdődik a lovas polgárőrök ügyességi versenye.

A rendezvény fővédnöke:
Lezsák Sándor – Magyar Országgyűlés alelnöke

A rendezvény védnökei:
Dr. Túrós András – Országos Polgárőr Szövetség elnöke
Dr. Hatala József – Országos Rendőrfőkapitány
Lázár Vilmos – Magyar Lovassport Szövetség elnöke, az OPSZ Lovas Tagozat elnökségi tagja

Vendégeink között köszönthetjük:

Fodor Lajos – Honvédelmi Minisztérium Közigazgatási Államtitkára
Horváth László – Miniszterelnöki Megbízott
Dr. Kerényi János – Bács-Kiskun Megyei Kormánymegbízott
Dobson Tibor – BM OKF Hivatalvezető
Dr. Balogh János– Készenléti Rendőrség Parancsnoka
Felföldi Zoltán – Lakitelek Polgármestere
Simon Zsolt – Bajmok Polgármestere
Országos Polgárőr Szövetség Tisztségviselői, Elnökségi tagjai és az Egyesületek képviselői.

A polgárőrök ügyességi versenyének eredményhirdetése ünnepélyes keretek között, 19.00. órakor kezdődik meg, az egész napos rendezvény pedig 21.00. órakor zárul a Blues Bell szabadtéri koncertjével.