EGYEDÜLÁLLÓ MOBIL RENDŐRSÉGI KONTÉNERT AVATTAK ZUGLÓBAN

Zugló Önkormányzata kezdeményezésére egyedülálló mobil rendőrségi konténer kezdte meg a működését a főváros XIV. kerületében.

konténer

A Fogarasi úti TESCO EXTRA Áruház parkolójában 2013. november 14-én átadott rendőrségi konténer 24 órában áll a lakosság rendelkezésére, valamint térfigyelő kamerával vigyázza a környéket. A mobil rendőrség létrehozásával a Zuglót védő, közbiztonsági hálót alkotó szervek és szervezetek munkája még láthatóbbá, elérhetőbbé, ember közelibbé válik, javítja a környék közbiztonságát és az itt élők biztonságérzetét.

IMG_8243
A konténer a kialakított informatikai és kommunikációs megoldásokkal segíti az ott szolgálatot ellátó rendőr munkáját. A mobil rendőrséget felkereső állampolgár bejelentést tehet illetve közvetlen segítséget kérhet ugyanúgy, mint a rendőrkapitányságon.
Az oldalán elhelyezett szektor kamerákkal a konténer közvetlen környezete, a tetején lévő térfigyelő kamerával pedig a Fogarasi út – Pillangó utca kereszteződése is megfigyelhetővé válik.
Környezetbarát kialakításának köszönhetően, a konténer tetején beültetett növények Zugló kertvárosi jellegét erősítik.
Amennyiben a kerület közbiztonsági helyzete indokolja, mobil jellegéből fakadóan a rendőrségi konténer többször is áthelyezhető. A mobil rendőrségi konténer kivitelezést a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. végezte.

IMG_8260
A konténert átadta dr. Papcsák Ferenc, Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzat polgármestere, Rozgonyi Zoltán, Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzat alpolgármestere, Meichl Géza, rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitányának gazdasági helyettese és Kardos Pál, a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. ügyvezetője.