Büszkeség es bajtársiasság

A zuglói Kövér Lajos utcai Sporttelep adott otthont az IAPA Alapítvány által szervezett III. Radovic Dusán emléktornának. A kispályás futballtornán közösen emlékeztek egykori kollegák, barátok és szimpatizánsok a két évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt zuglói rendőrhadnagyra. A résztvevők – a tornán elinduló 26 csapat – nevezési díjából összegyűlt összeggel járultak hozzá Dusán özvegyének, Mariannak és árván maradt kislányának, Dorinának a támogatásához. A zuglói rendőrkapitányságról három csapat is nevezett, és külön csapattal indult a Zuglói Polgárőrség is.

dr. Réti László Zugló Rendőrkapitánya a tornát megelőző, a Stefánia úti rendőrkapitányságon megtartott megemlékezésen elmondta,  hogy Radovics Dusánnal történt szomorú eset arra mutat rá, hogy mennyire fontos a rendőri hivatás  büszkeségének tudata és a kollegák közötti bajtársiasság és összetartás. A tornán résztvevők visszaemlékezéseikkel állítanak méltó emléket egykori kollegájuknak.

A szervezők nevében Tomis Károly arról beszélt, hogy a torna karitatív célja mellett, a rendvédelmi dolgozók a mindennapi munka terén is meglévő összetartását és együttműködését szimbolizálja, jó érzés tudni, hogy ennyien összefognak egy közös célért. A szervezéshez és, hogy ennyi csapat van jelen, az ország minden szegletéből, a legnagyobb segítséget a zuglói kötődés jelentette.

A tornát a kerületi rendőrkapitányság által nevezett, egykori kollegákból szerveződött zuglói csapat nyerte az angyalföldi kapitányságról és a Hajdúnánásról érkezett csapat előtt. A különdíjakat és az első három helyezettnek járó kupát és érmeket dr. Réti László Zugló rendőrkapitánya és Kardos Pál az IAPA Alapítvány elnöke adta át a győzteseknek.

A rendezvény kiemelt támogatója volt a Gundel Étterem és a Trófea Grill Étterem. A torna megszervezéséhez támogatást biztosított az AV PLANET, TESCO, Élményváros, Atlantis Casino és a Pannon Kávé.

A polgárőrség csapata