Zuglói Napközis Táborban jártunk

Ma délelőtt az „Egy jó szó Zuglóban” Program munkatársai és a polgárőrök a Zuglói Napközis Táborban játékos formában baleset-megelőzési és prevenciós foglalkozást tartottak a táborozóknak. A feladatok között volt tesztkitöltés, biztonságos gyorsulási verseny mobil preventív sebességjelző berendezéssel és akadályverseny a részegszemüveg alkalmazásával.

IMG_1672A szociális munkásoktól a legkisebbek színezőket kaptak, melyek mindegyike egy-egy tűzvédelmi szempontból veszélyes helyzetet ábrázolt. A 7-12 éves korosztály gyalogosokra vonatkozó kresz-tesztet és az áldozattá válás megelőzését szolgáló feladatlapot tölthetett ki. A legnagyobbak, akik vélhetően már egyedül közlekednek, gyalogosokra és kerékpárosokra egyaránt vonatkozó közlekedésbiztonsági, és egy komplexebb áldozatvédelmi tesztlapot oldottak meg.

IMG_1685Amikor a feladatlapok elkészültek a gyerekekkel átbeszélték, hogy mire kell vigyázniuk a felmerült szituációkban, hogyan kell elkerülni a különféle balesetveszélyes helyzetek kialakulását, illetve, hogy bűncselekmények áldozatává váljanak.

A helyszínre tűzoltóautóval kivonuló önkéntes tűzoltók bemutatták a tűzoltás során használt felszereléseket és védőruházatot.