Borbély Ádám körzetében razziáztak

Papcsák Ferenc polgármester kezdeményezésére 2010 óta rendszeresen vannak a kerületben szervezett éjszakai járőrözések. Ezúttal Borbély Ádám önkormányzati képviselő járta végig körzetét a polgárőrökkel. A Mexikói út és a Tábornok utca kereszteződésében kezdték az akciót.

image_galleryBorbély Ádám lapunknak elmondta, azért tartotta fontosnak, hogy körzetében éjszakai járőrözést szervezzenek, mert fogadó óráin többször kapott lakossági bejelentést egy-egy problémáról.
– Jelenlétemmel az ügy fontosságát szerettem volna jelezni – tette hozzá az önkormányzati képviselő, aki arra kéri a körzetében élő lakosokat, hogy, ha közbiztonsági problémával találkoznak, továbbra is keressék bizalommal őt, vagy a polgárőrséget.


A járőrözések számának növelése mellett Zuglóban egy mobil rendőrőrs kihelyezését is tervezik. A konténer várhatóan ősszel kerül ki a Pillangó utca és a Fogarasi út kereszteződésébe.
– Egy ehhez hasonló konténer rendőrőrs a VIII. kerületben már jól működik – tudtuk meg Kardos Páltól, a Zuglói Polgárőrség elnökétől. – Nálunk is folyamatos rendőri jelenlétet biztosít majd az adott területen. A konténer olyan térfigyelő kamerákkal is fel lesz szerelve, amelyek a környéket pásztázzák majd.
A kamerák által készített felvételeket a rendőrség és a konténerben tartózkodó közbiztonsági szakember is látja majd, és a zuglói polgárok is fordulhatnak kérdéseikkel a leendő mobil rendőrhöz.

(www.zugloilapok.hu)