November havi események

November hónapban a Zuglói Polgárőrség 42 alkalommal 660 órában látott el szolgálatot.

2012. november 2.

19:55-kor az ügyelet utasítására a Hungária krt. 192. számhoz ment három polgárőrünk, mert bejelentés érkezett, hogy egy ház füstöl.A helyszínre együtt érkeztünk a tűzoltókkal, míg ők intézkedtek, addig a polgárőrök a forgalomirányításban segítettek. Mint kiderült a házban a kémény eltömődött, ez okozta a füstöt, személyi sérülés nem történt. Később lakossági bejelenés érkezett, hogy Cházár András és Thököly út kereszteződésénél található templom lépcsőjén egy hajléktalan fekszik. A helyszínre kiérkezve személyt  felszólítottuk, hogy a templom lépcsőjét hagyja el.

2012. november 8.

Rendőrrel és kerületőrrel közös szolgálatot láttunk el. 0:05-kor lakossági bejelentésre megjelentünk a Kacsóh P. út és Rákospatak utca kereszteződésénél, mert onnan hajléktalanok jelenlétéről érkezett bejelentés. A megadott helyszínen a gyalogos felüljáró alatt egy főt igazoltatásra szólítottunk fel, melynek nem tudott eleget tenni mivel nem rendelkezett fényképes igazolvánnyal. A személy előállításra került a kerületi kapitányságra személyazonossága megállapítása miatt.

2012. november 10. 08:00–14:00.

A Hunyadi János Általános Iskolába felkérésére, a november 10-én megtartott egészségnapon játékos formában baleset megelőzési és prevenciós foglalkozást tartottak a diákoknak. A hetedik-nyolcadik sztályos tanulóknak előadást tartottunk „Diákcsíny vagy bűntett” címmel. Az előadók interaktív formában tartották meg az előadást, nagy hangsúlyt fektetve, a diákok mindennapjait életét érintő helyzetekre.
Ezzel párhuzamosan az iskola udvarán a kisebbeknek közlekedésbiztonsági vetélkedőket tartottunk. A feladatok között volt biztonságos gyorsulási verseny mobil preventív sebességjelző berendezéssel és akadályverseny a részegszemüveg alkalmazásával. A helyszínre tűzoltóautóval kivonuló önkéntes tűzoltók a tűzmegelőzési előadások mellett alapvezeték szerelési versenyt is szerveztek a gyerekeknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

2012. november 11.

Rendőrrel és kerületőrrel közös szolgálatot láttunk el. 12:50 Kapitányság Ügyeletének küldésre megjelentünk a Fővárosi Állatkert főbejáratánál, mert onnan bejelentés érkezett, hogy egy személy hamis belépőjegyet árul. A rendőr kolléga felvette a kapcsolatot a bejelentővel, aki az elkövetőt visszatartotta, kiderült hogy már több alkalommal csinált hasonló cselekményt. A férfit leigazolta a rendőr kolléga és feljelentette.
13:50 Kapitányság Ügyeleti küldésre megjelentünk a Báróczy utca 6-nál, mert onnan családi botrányról érkezett bejelentés. A megadott helyszínen az ott lakókat igazoltatásra szólítottunk fel. A lakókat jogi felvilágosításba részesítettük.

2012. november 12.

Szolgálatteljesítés közben 21:25-kor a polgárőreink földön fekvő emberre lettek figyelmesek. Az életjelei rendben voltak, alkoholos állapotban volt. A mentőt értesítették, akik a férfit detoxikálóba szállították.

2012. november 15.

19:35 perckor szolgálatunk során a Bácskai utcánál egy földön fekvő emberre lettünk figyelmesek, aki elesett. Az idős hölgy a kezét fájlalta, amire ráesett, ezért a helyszínen értesítettük a mentőt. A helyszínre 20:00-kor érkezett ki a mentő, akik a sérültet elszállították.

2012. november 17.

Zugló közbiztonsága és közrendjének fenntartása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Rendőr Főkapitányság és a Zuglói Polgárőrség. Az együttműködési megállapodás megkötése a
polgárőrségről szóló új törvénynek megfelelően került aláírásra dr. Tóth Tamás Budapest Rendőrfőkapitánya és Kardos Pál a Zuglói Polgárőrség elnöke által.
A megállapodás kiterjed a járőr szolgálatok szervezésére, a valamint közös szolgálatok, feladatok ellátására és szabályozza az együttműködés további területeit, amelyen belül kiemelt figyelem irányul a baleset-megelőzési, az áldozatvédelmi, a közlekedésbiztonsági, állat-, környezet- és természetvédelmi tevékenységekre is.

2012. november 17. 9.00–17.00.

Összevont közös gépjármű felderítési akciót hajtott végre a november 17-én a BRFK Közlekedésrendészeti és Közrendvédelmi Főosztálya a Készenléti Rendőrség valamint a Polgárőrség.
Az akció célja bűn- és baleset megelőzés és a közlekedésbiztonság növelése. A Budapesten felállított ellenőrzési pontoknál a rendőrök és a polgárőrök közösen láttak el szolgálatot, melynek során fokozottan ellenőrizték a forgalomban résztvevő gépjárműveket és szűrték ki a körözött járműveket.
Az akció 9 órakor közös eligazítással vette kezdetét melyen részt vett dr. Tóth Tamás r. dandártábornok, Budapest Rendőr-főkapitánya valamint dr. Túrós András Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Kardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke. Az akció során 24 240 gépjármű került ellenőrzésre, 106 esetben történt rendőri intézkedés. Egy esetben szándékos bűncselekmény elkövetőjét érték tetten, akit előállítottak az intézkedő rendőrök.

2012. november 19.

Részt vettünk az Önkormányzat által összehívott Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság ülésén. A napirendek között megtárgyalásra került a téli időszakra történő felkészüléssel összefüggő teendők valamint a 2013. évi költségvetés koncepciójának közbiztonsági fejezete.

2012. november 20.

17:30-kor járőrszolgálat teljesítése közben ara lettünk figyelmesek, hogy az Öv utca–Fajansz utca kereszteződésénél két személygépkocsi karambolozott. A helyszínen megállapítást nyert, hogy a gépkocsikban három fő sérült meg. A mentőt, a rendőrséget, a tűzoltóságot már értesítették. A helyszínen a forgalom irányítását segítettük, az újabb baleset elkerülése érdekében. A helyszínről az – egy súlyos és két könnyebb – sérültet a mentőszolgálat munkatársai elszállították.

2012. november 21.

20:45-kor a BPSZ ügyeleti küldésére a Szőnyi út 58. – Tengerszem köz 13. közötti területre mentünk. Az itt lakok hangoskodásra, és hajléktalanok jelenlétére panaszkodtak. Az érintett hajléktalan személyt megtaláltuk, felhívtuk figyelmét, hogy lehetőségében áll felkeresni a Cserei utcában működő nappali melegedőt.
22:20-kor a Mexikói út 3-as villamos végállomáson két hajléktalan személyt találtunk, akik a földön feküdtek. Felhívtuk figyelmüket, hogy lehetőségükben áll felkeresni a Cserei utcában működő nappali melegedőt.

2012. november 23. 

Szolgálatunk során 23:00-kor láttuk, hogy a Mexikói út és az Erzsébet királyné aluljárónál kék fények villognak. Közelebb érve tapasztaltuk, hogy a vonat a nyílt vasúti pályán áll. Megálltunk, és megkérdeztük, hogy tudunk-e valamiben segíteni, ekkor az intézkedő rendőr elmondta, hogy a vonat elsodort egy a síneken támolygó férfit, a mentők épp most látják el. A rendőri intézkedés ideje alatt helyszínbiztosítói feladatot láttunk el. A mentők a sérültet az Árpád kórházba szállították.

2012. november 28. 

Részt vettünk az Önkormányzat által kezdeményezett szociálpolitikai kerekasztal műhelybeszélgetésen. Melynek fő témája a téli időszakban várható, hajléktalan ellátásra történő felkészülés volt. A meghívott szakmai- és civil szervezetek képviselőivel ismertettük, hogy a napi járőrözések során valamint a 0-24 órában működő ügyeleti központunkon keresztül tudjuk segíteni az Önkormányzat és a hajléktalan ellátást
közvetlenül végző szervezetek munkáját.