RE-AKCIÓ ECSEREN

Október 1-én az ecseri Laky Ilonka Általános Iskolában mutatkozott be a Re-Akció Roadshow, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács élménypedagógiai elemekkel gazdagított prevenciós programsorozata.
A nap első részében a diákok csoportokban előadásokat hallgathattak a tantermekben: az internet veszélyei, elsősegélynyújtás a mindennapokban, a börtönvilág egy fiatalkorú számára, biztonság-kockázat-döntés-következmény-szabály és a hatékony konfliktuskezelés, önvédelem témakörökben, ezt követően pedig látványos bemutatókat tartottak a gyerekek bevonásával az iskolaudvaron.

Résztvevő szervezetek: a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a BRFK XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányság, a BRFK BTO Bűnügyi Kutyavezetői Alosztály, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szent György Sportegyesület Tonfa Csoport, a Center Wolf, a Magyar Vöröskereszt Budapesti Szervezete, a Than Károly Gimnázium és Ökoiskola és a Fiatalkorúak Büntetés Végrehajtási Intézete.

11_o

016_o

Fotó: Ruzsa István / fotóriporter