Polgárőrök vigyáznak az első Zuglói Közösségi Kertre

Együttműködési megállapodást kötött a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a ZUG Közösségi Kertekért Egyesület, a dokumentumot Kardos Pál elnök úr és Honyek-Bartha Szilvia elnök asszony írta alá. 

A megállapodás keretében a Zuglói Polgárőrség megelőző céllal, visszatérő jelleggel figyelőszolgálatot, illetve járőrszolgálatot lát el a Zsálya utca-Újváros park kereszteződésében található Közösségi Kert közvetlen környezetében, a kertészkedő családok biztonsága és a  kertben található értékek megóvása és a lehetséges bűncselekmények megelőzése érdekében.

 IMG_1287

Mi abban bízunk, hogy a közösségi kert a zuglói közösségi életnek egy szintfoltja lesz, és a parcellák megművelése mellett egy nagyon jó közösségteremtő hely is! –emelte ki Honyek-Bartha Szilvia. Azt reméljük ettől a közösségi kerttől, hogy az emberek közösséghez való kapcsolata megváltozik, és jobban magukénak fogják érezni környezetüket, és ezáltal sokkal jobban gondját fogják annak viselni.

Kardos Pál, a Zuglói Polgárőrség elnöke hangsúlyozta – hogy a Közösségi Kert kialakításával, a park megújításával valódi közösségi hely jön létre, ahol pihenhetnek, kikapcsolódhatnak a zuglóiak. Fontos, hogy a parkba kilátogatók biztonságban érezhessék magukat, ehhez kívánunk támogatást nyújtani a kertnek otthont adó parkban és a környező utcákban végzett járőrszolgálatok növelésével.

A március 30-án 10 órai kezdettel átadásra kerülő közösségi kertben zuglói családok és oktatási intézmények diákjai kertészkedhetnek. A mintegy 64 parcellán zöldségeket és fűszernövények termeszthetők. A közösségi kerthez kapcsolódóan az egész park fejlesztésre, megújításra kerül új utcabútorokkal és tankert létrehozásával.