Ötödik alkalommal emlékeztek barátai és kollegái Radovic Dusánra

A szolgálatteljesítés során elhunyt rendőrfőhadnagy, Radovic Dusán emlékére felállított kopjafánál tartottak megemlékezést július 26-án egykori kollégái és barátai. A tiszteletére tartott emléktornát a zuglói Varga Zoltán Sportpályán rendezték meg.

rd
Az emléktorna fővédnökségét is vállaló Bucsek Gábor rendőr dandártábornok, Budapest Rendőrfőkapitányának beszédével kezdődött a megemlékezés a Stefánia út 83-85. szám alatti Rendőrkapitányság kertjében felállított kopjafánál. A Főkapitány kiemelte, hogy a tragédia következtében 2010, a gyász éve, 2011-től a megemlékezésé és 2014. az összefogás éve a XIV. kerületi Kapitányságnak. Az összefogásé, amely Radovic Dusán családjának a támogatása mellett, annak az emléknek a megőrzéséről is szól, amelyet a Főhadnagy képviselt és hagyott hátra.
Az ünnepségen felszólalt Krammer György I. kerületi Kapitányságvezető, aki 2010-ben, a tragédia idején a zuglói kapitányságot vezette.
A beszédeket követő koszorúzás alkalmával dr. Dragon Sándor rendőr ezredes, BRFK XIV. kerületi Kapitányságvezetője és munkatársai, Kardos Pál, az IAPA Nemzetközi Polgárőr Alapítvány elnöke, Bátki László, Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat képviselője is elhelyezte a megemlékezés virágait.