Nagy fogás a razzián

A zuglói rendőrkapitányság ismét közbiztonsági akciót szervezett. 2010 ősz óta negyedévente tartanak közterületi akciókat, amelyeket Papcsák Ferenc polgármester kezdeményezett. Ezúttal huszonkilenc csomag kábítószert foglaltak le a razzia során.

Cs2

A hétvégi razzia során a főbb csomópontokat, a bűnelkövetők által kedvelt parkokat, ligeteket és az esti órákban is nyitva tartó szórakozóhelyeket ellenőrizték. Az akcióban nyolc egyenruhás rendőr, nyolc civil ruhás nyomozó és nyolc polgárőr vett részt. A különböző feladattal ellátott kisebb egységek a kapitányság Stefánia úti épületétől elindulva járták körbe a kerületet: körözött személyek felkutatását végezték és demonstratív módon felügyelték a közterületek közbiztonságát.

Az egyik járőrpáros a Bolgárkertész utca és a Bánki Donát utca találkozásánál három férfire figyelt fel, akik a rendőrautó láttán gyanúsan viselkedtek. Az egyik járőr feléjük vette az irányt, mire a három férfi háromfelé szaladt. A rendőrök hamar megállították őket, és már a helyszíni kihallgatás során világossá vált, a gyanúsítottak kábítószer hatása alatt állnak. Előállításuk után az is kiderült, hogy nemcsak fogyasztottak illegális szert, hanem táskájukban tekintélyes mennyiséggel – 29 csomaggal – is rendelkeztek. Mindhárom személy ellen kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt eljárást indítottak.

Forrás: http://www.zugloilapok.hu