Fókuszban a család

Negyedik alkalommal szervezett szakmai workshop-ot a zuglói önkormányzat és a zuglói polgárőrség. A két szervezet közös áldozatvédelmi programjának, az „Egy jó szó Zuglóban” elnevezésű projektnek a keretében március 11-én, a SYMA Csarnokban az áldozatsegítés, azon belül pedig a család volt a téma.

Csakúgy, mint a három korábbi hasonló eseményen a szervezőknek ezúttal is neves előadókat hívtak meg. Dr. Galajda Ágnes címzetes táblabíró a családon belüli erőszak jogi következményeiről, dr. Fellegi Borbála, a Foresse Kutatócsoport alapító ügyvezetője az alternatív, dr. Szűcs György kommunikációs tréner pedig a hagyományos konfliktuskezelési módszerekről, míg Stemler Mihály mentálhigiénés szakember a családon belüli drogfogyasztásról és annak hatásairól tartott előadást a zuglói közintézményekben dolgozó szakembereknek, rendőröknek, egészségügyi dolgozóknak. Délután pedig csoportfoglalkozások keretében különböző eseteket dolgozhattak fel a résztvevők.

Gallery1132

Az Új Széchenyi Terv által is támogatott (TÁMOP-5.6.1. pályázat) programban hat workshop-ot kell szervezniük a pályázóknak. Ebből a március 11-i a negyedik volt, a soron következő esemény június 3-án lesz, amikor a külföldi jó példák, és a hazai gyakorlatok lesznek a középpontban. Az utolsó workshop gyakorlatilag egybeesik a program szeptember végi záróeseményével, amikor is a másfél év eredményeiről budapesti szakembereknek számolnak majd be a szervezők.
)

Riersch Tamás (Zuglói Lapok)
Fotó: Balogh Róbert