Felhívás

Az elmúlt napok rendkívüli időjárása páratlan összefogást eredményezett országszerte. A szociális és rendészeti szervezetek mellett civil szervezetek és önkéntesek is segítenek a közterületen életvitelszerűen tartózkodó hajléktalanoknak és a fűtetlen lakásokban élőknek a hideg időjárás okozta krízishelyzet leküzdésében.

A Zuglóban közterületi járőrszolgálatot ellátó szervezetek munkatársai folyamatosan járőröznek és forró teát, valamint takarókat osztanak a rászórulóknak, szükséges esetben értesítik az utcai szociális munkát végző szolgálatok munkatársait, illetve a mentőket.

A Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület felhívást tesz közé magánszemélyek és közösségek részére, hogy lehetőségeiknek megfelelően kapcsolódjanak be a segítségnyújtásba!

Kérjük, hogy amennyiben Zugló területén a szokatlanul hideg időjárás miatt krízishelyzetben került, vagy tudomása van ilyen személyekről hívja az alábbi telefonszámokat:

A Zuglói Rendészeti Központ Közbiztonsági Ügyelete: a +361 2 11 22 33 (0-24h)
Myrai Vallási Közhasznú Egyesület: +36 70 333 66 10
Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálata: +361 3384186 (0-24h)

Minden segítséget előre is köszönünk!

 

Budapest, 2017. január 8.
Vidó Zoltán polgárõr forró teát ad a hajléktalan Márta Ferencnek Zuglóban 2017. január 8-án. A hideg idõ miatt a budapesti polgárõrök megerõsített létszámban járõröznek.
MTI Fotó: Mohai Balázs