Akcióban a polgárőrök – újabb sikeres elfogás Zuglóban!

A Budapesti Polgárőrség a kijárási korlátozás idején különösen figyel arra, hogy egészségünk védelme mellett vigyázzunk egymás biztonságára is. Sajnos, sokan éppen azt a helyzetet próbálják kihasználni, hogy mostanában az átlagosnál sokkal kevesebben vannak az utcákon. Kiváltképp a hajnali órákban, amikor csak különösen indokolt esetben szabadna közterületen tartózkodni – főleg csoportosan.

 

Április 15-én, hajnali egy óra tájban, a zuglói polgárőrök az Abonyi utca-Zichy Géza utca kereszteződésénél járőröztek, amikor egy meglehetősen leamortizált Fordra lettek figyelmesek, amiben négyen is üldögéltek. Messziről éppen a gépkocsi siralmas műszaki állapota tűnt fel a polgárőröknek, s persze gyorsan kiderült, hogy a Ford nem rendelkezik érvényes műszaki vizsgával. De ennél voltak sokkal komolyabb problémák is.

Először is, senkinek nem volt érvényes jogosítványa. Másodszor, mint azt a zuglói polgárőrök megállapították, semmi nem indokolta a kijárási korlátozás megszegését. A feltett kérdésekre, hogy mégis mit keresnek az éjszaka közepén a kocsiban, a négy delikvens összevissza, egymásnak gyakran teljesen ellentmondóan válaszolt.

Ami aztán igazán érdekessé tette a három férfi és egy nő viselkedését, az a hátsó ülésen talált alufólia-tekercs volt, hiszen gyakran ebbe szoktak drogot csomagolni. A polgárőrök jól sejtették, hogy most is ilyesmiről van szó: a négy személy még ott, a helyszínen elismerte a kábítószer-birtoklást és fogyasztást is. Hamarosan elő is állították őket a rendőrök a zuglói rendőrkapitányságon. Ismét egy példa a Rendőrség és a Polgárőrség példás együttműködésére.

Képünk illusztráció!

Képünk illusztráció!

 

Forrás: www.zuglo.hu