Különdíjat nyertünk a Káposztafesztiválon

Idén ötödik alkalommal, szeptember 22-én tartották a Mogyoródi úti sportpályán a V.Zuglói káposzta-, gasztro- és borfesztivált. A délelőtt 10 órakor induló fesztivált Papcsák Ferenc polgármester és Szatmáry Kristóf államtitkár nyitotta meg, ezzel vette kezdetét a már hagyományos káposztafőző verseny is, amelyre idén rekordlétszámú,  41 csapat nevezett be, köztük a Zuglói Polgárőség csapata is.

A közéleti személyiségekből (dr Papcsák Ferenc polgármester, Szatmáry Kristóf államtitkár, dr. Réti László rendőrkapitány, Kardos Pál a Zuglói Polgárőr- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, Csaniga Andrea Cserepesház Kultúrház igazgatónője, Cseke Vanda önkormányzati sajtófőnök, Rátonyi Gábor és Pappné Máté Erzsébet a Szeretjük Zuglót Egyesület tagjai) és szakácsokból (Prandovszki Richárd, a Hotel Amadeus, és Fehér László, a Hotel Szőnyi főszakácsa) álló zsűri a nap folyamán többször is pontozta a civilszervezetek és baráti társaságok főzőcsapatait. 

A zuglói polgárőrök által főzött babos káposztát a zsűri különdíjjal jutalmazta, a fesztivál győztese a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) bajor, babos káposztája lett.

A káposztafőző verseny mellett a szervezők az elmúlt évekhez hasonlóan további kulturális és családi programokkal is kedveskedtek a kilátogató családoknak, a gyerekek számára ugrálóvárral, kézműves sátorral és arcfestéssel, a nagyobbaknak pedig zumbabemutatóval, illetve rock ‘n roll koncerttel a színpadon.

A fesztiválon lehetőség nyílt Zugló 2012. évi Borának, a szekszárdi Twickel Pincészet 2007-es Baronesse Irmájának a megkóstolására is